Begin je dag goed en ontbijt eens buiten de deur! Het centrum van Amersfoort heeft genoeg plekken waar je een verrukkelijk ontbijtje kunt scoren. Ga je voor een broodje met kaas of hou je meer van pannenkoeken, croissants, smoothies of yoghurt? Er is keuze genoeg. ;-) Een goede start van je dag is 100% gegarandeerd! 

Juffrouw Jacoba - Crêpes & Wentelteefjes

Deze creperie zit vlakbij de Onze Lieve Vrouwetoren, aan de Krankeledenstraat. Je verwacht het niet, maar aan de achterkant hebben ze een prachtig terras aan het water waar je in alle rust kan genieten van je ontbijt.

Ze hebben een ruim assortiment aan crèpes, wentelteefjes en galettes, maar je kan er ook terecht voor een sandwich of uitsmijter. De galettes worden gemaakt van boekweitmeel, dus ook met een glutenallergie kan je bij Juffrouw Jacoba genieten!


 Krankeledenstraat 6 

Het Broodatelier

Bij het Brood Atelier kun je genieten van vers gebakken brood en lekkernijen, met liefde bereid in hun eigen bakkerij. Het café straalt een ontspannen sfeer uit en biedt een plek waar iedereen welkom is. Geniet van een kop koffie van de lokale branderij Little Roastery en maak je ontbijt compleet met een selectie van duurzame en ambachtelijke producten. Perfect voor een rustige start van de dag in hartje Amersfoort.


 Nieuweweg 5 

Brood & Zoets

De naam zegt het al: ze hebben niet alleen een ontbijt, maar ook de lekkerste taartjes. Brood & Zoets zit op de Mooierstraat, vlakbij de winkelstraat van Amersfoort. Ze hebben heerlijke croissants, smoothies en een yoghurtbowl. Kies voor de gezonde en kleurrijke yoghurtbowl met fruit en zaden en neem een lekker taartje als toetje. Een heerlijke start van je dag met uitzicht op de Amersfoortse gracht!

 Mooierstraat 3

Anna's Smaakatelier

Bij Anna's Smaakatelier kun je op vrijdag en zaterdag genieten van de meest unieke en altijd vers gebakken croissants. Deze ambachtelijke lekkernijen worden met zorg en passie bereid en Anna heeft geregeld nieuwe en bijzondere smaken in haar assortiment. Combineer de croissants met een kopje koffie of thee voor een compleet ontbijt.


 Grote Sint Jansstraat 4

Stadscafé Amersfoort

Zin in een luxe ontbijtje midden in het centrum? Dan is Stadscafé Amersfoort jouw spot! Je ontbijt hier iedere dag van de week al vanaf 9:00 's ochtends met zicht op de prachtige Onze Lieve Vrouwetoren. Proef bijvoorbeeld de overheerlijke smashed burrata croissant met avocado, spek, sla, paramzaanse kaas en natuurlijk burrata. Maak je ontbijt extra bijzonder met een mimosa. Genieten maar!


 Lieve Vrouwekerkhof 3

Ben jij ook zo gek op buiten de deur ontbijten? Laat ons weten wat jouw favoriete ontbijttentjes zijn via tijdvoor@amersfoort.nl.