Op zoek naar een smaakvolle avond uit zonder je portemonnee te plunderen? In Amersfoort vind je tal van culinaire hotspots waar je voor een vriendelijke prijs geniet van authentieke keukens van over de hele wereld. We hebben de lekkerste budgetproof restaurantjes voor je op een rij gezet.

Mi-Yao - KEEP CALM AND CURRY ON

Geniet van Aziatisch streetfood in het kleinste restaurantje van Amersfoort: Mi-Yao. Naast kleine gerechten - of beter omschreven: onvervalste smaakbommetjes - kun je er genieten van een uitgebreid diner. Wat dacht je van een kommetje tom kha kai, gevolgd door verse mango salade en een spicy green curry? Sluit je avond af met de wisselende 'happy ending'. Om-nom-nóm!

 Krommestraat 4

Riposo - HOLY RAVIOLI, I AM STUFFED

Voor een vleugje Italië ga je naar Riposo. Elke avond verrassen de chefs van Riposo je met een authentiek Italiaans viergangendiner voor onder de 25 euro! Antipasti, een wisselend voorgerecht, een heerlijke pasta en als afsluiter een verleidelijke limoncello tiramisu. Dat is La Dolce Vita! Het menu is ook vegetarisch te bestellen, zodat iedereen kan genieten van deze culinaire ervaring.

 Hof 38

Pannenkoekenhuis Den Potsenmaeker - FLIPPIN’ AMAZING

Voor nostalgie en heerlijke, versgebakken pannenkoeken moet je bij Den Potsenmaeker zijn! Sinds 1979 worden hier traditionele pannenkoeken geserveerd. Kies de 'Vlam in de pannenkoek', de 'Groenmarkt Speciaal' of ga voor jouw favoriete traditionele smaakcombinatie. Er is keuze uit meer dan honderd verschillende varianten!

 Groenmarkt 6

Awazé - CUMIN GET IT!

Ervaar de unieke smaken van de Ethiopische en Eritrese keuken bij Awazé op de Kamp. Proef de beroemde injera, een traditioneel gerecht dat je deelt met vrienden en familie. De luchtige, lichtzure pannenkoek wordt gebruikt als eetbaar bord waarmee je de heerlijke stoofschotels en bijgerechten opschept. De gastvrije sfeer maakt van elke maaltijd een bijzondere ervaring. Voor een culinaire reis door Oost-Afrika hoef je niet verder te zoeken dan Awazé! 

 Kamp 48