Het bed uitgerold zonder plannen? Organiseer een picknick en tover jouw luie (zon)dag om tot een onvergetelijke dag. Stap één: vertel aan de gelukkige(n) dat hen een smaakvolle verrassing in de buitenlucht te wachten staat. Stap twee: race door de stad en regel de perfecte picknick!

EEN GOEDE VOORBEREIDING… - Dille & Kamille en BLUR

Is het halve… ehh enige werk in dit geval. We starten bij Dille & Kamille. Hoe schattig (en tijdloos) zijn rieten picknickmanden? Die bemachtig je hier. Evenals borden en bestek van bamboe of hout. Die zijn lekker licht om mee te nemen en – in tegenstelling tot de plastic varianten – milieuvriendelijk. Dan heb je nog een gezellig kleedje nodig om op te zitten. Bij BLUR your life hebben ze die in allerlei toffe printjes!

BROODNODIG BEZOEKJE - bij Lunch & Borrel en Dr. Chocolate

Next up: de mand vullen met smikkelbare goodies. Dat kan bij een boel adresjes! Zo snel mogelijk achteroverleunen met het zonnetje op je gezicht? Stap dan binnen bij de overbuurman van Blur: Lunch & Borrel. Hier heb je volop keuze uit luxe belegde broodjes, salades én gebakjes, zoals een New York cheesecake of (glutenvrije) brownie van Dr. Chocolate. Je wilt dus zeker een toetje meenemen! Geef Lunch & Borrel even een belletje voordat je op pad gaat; dan bereiden ze jouw picknick vast voor.  

BOOK ME IN - Boekhandel Veenendaal & Spellenpoort

Verslinden jij en je picknickpartner naast lekker eten ook graag een goed boek? Zoek twee spannende verhalen uit bij Boekhandel Veenendaal en laat jouw metgezel kiezen welke hij/zij als eerste wil lezen. Ben je met een groter gezelschap? Dan is een spelletje altijd een goed idee. Laat je eens adviseren door de medewerkers van Spellenpoort. Dan valt het spel dat je meebrengt zeker weten in de smaak!

PERFECTE PICKNICK PLEKJES - Langs het water of in het groen

Met je goedgevulde picknickmand wandel je zo naar de plantsoenen rond het centrum. Het mooiste plekje vind je in Plantsoen-Oost: de Monnikendam. Gooi jij liever je kleedje uit in een meer bosrijke omgeving? Dan is Park Randenbroek de juiste spot. Er zijn hier genoeg schaduwrijke stekkies aan het water. Over water gesproken: langs de Eem is natuurlijk ook een toplocatie, inclusief picknicktafels!