Het moderne en levendige Vathorst is de jongste wijk van Amersfoort en blijft groeien. Grenzend aan de polder zie je hier de overgang tussen stedelijk en landelijk gebied. Het water en groen van de polder is ook doorgetrokken in de wijk. De wijk is gebouwd met oog voor detail: je komt diverse bouwstijlen en veelzijdige architectuur tegen. Een heerlijke plek om te wonen, maar er is ook genoeg te doen voor een dagje uit!

Eten en drinken in Vathorst - Good food for every mood

Dat Vathorst divers is, zie je ook terug in het aanbod. Begin de dag goed in de huiskamer van de wijk: Het koffie KV. Dit is een gezellige ontmoetingsplek vlakbij het station. Geniet van een cappuccino met een stukje huisgemaakte appeltaart. Als het tijd is voor die welverdiende lunch, zit je goed bij Corazon Park. Dit restaurant bevindt zich in een enorme glazen kas midden in een woonwijk. Neem op een zonnige dag plaats in een van de hangstoelen op het terras of kies een plekje binnen. Voor bier en burgers zit je perfect bij Tjaps. Laat je verrassen door de smaken van de houtskoolgrill in combinatie met een van de (23!) biertjes van de tap.

Leuke activiteiten in Vathorst - Pluk je eigen boeket

In de zomer vind je bij Tuinderij Land in Zicht een prachtige bloemenpluktuin. Wandel door de tuin, luister naar het gezoem van de bijen en bewonder de vlinders die om je heen fladderen. Dat terwijl jij je eigen boeket samenstelt met prachtige dahlia’s, goudsbloemen, zinnia’s en meer. Sinds kort bevindt zich naast de pluktuin een gezellig theehuis waar je kunt genieten van versgebakken koekjes en een theetje. Liever iets actiefs ondernemen? Huur een SUP-board bij Lakesidesup en peddel ontspannen door de grachten. Sluit de tocht af met een hapje of drankje op het terras van BijLot.

Het cultuurhuis - Van theater tot boekenplezier

In het centrum van Vathorst vind je het ICOONtheater. Waar je leuke (jeugd)voorstellingen bezoekt. Ook vind je in dit pand Scholen in de Kunst en Bibliotheek Eemland. Geef je eigen creativiteit een boost of ga op zoek naar een goed boek. Zin in een avond lachen, gieren, brullen? Op vrijdag kijk je bij Theater de Kamers naar comedy of doe je mee aan een leuke pubquiz!

Alle locaties op een rijtje - Maak jouw dag compleet!