Deze herfstvakantie in Amersfoort hoeven kinderen zich geen moment te vervelen! Van het magische jeugdtheaterfestival Herfststukjes tot spannende speurtochten bij het Groene Huis, er valt genoeg te beleven. Of je nu op zoek bent naar creatieve workshops, avontuurlijke rondleidingen of een leuk dagje uit, Amersfoort biedt voor elke jonge avonturier de perfecte herfstuitjes.

Mis geen enkel moment van deze gezinsvriendelijke activiteiten en ontdek samen de leukste herfstvakantie uitjes in Amersfoort. Plan vandaag nog je avontuur!

Theaterfestival Herfststukjes - Za 26-10 t/m zo 03-11 @ diverse theaters

Tijdens het jaarlijkse jeugdtheaterfestival Herfststukjes maken je kinderen kennis met de magie van theater. Beleef de mooiste jeugdvoorstellingen met humor, fantasie, dans en muziek in de Amersfoortse theaters Flint, de Lieve Vrouw en Veerensmederij. Er zijn voorstellingen voor alle leeftijden, van peuters en kleuters tot beginnende pubers. Het zorgvuldig samengestelde programma tovert gegarandeerd een glimlach op je gezicht.

Bekijk hier het programma van: Flint, de Lieve Vrouw & Veerensmederij

© ​Jan Hoek

Workshops om van te dromen - Ma 29-10 t/m do 31-10 @ Eemhuis & ICOON

Ga deze herfstvakantie creatief los bij de Kunstbrouwerij met het thema: Slaap. De activiteiten zijn allesbehalve slaapverwekkend. Duik in de wereld van slapen en dromen met een rondleiding in Kunsthal Kade gevolgd door een workshop met kunstenaar Harm van den Berg. Of schrijf een spannend Halloween-verhaal samen met voormalig stadsdichter Eva Vleeskruyer.

Kijk voor het volledige programma op: Kunstbrouwerij.nl

© ​Henry Krul

Kinderrondleiding op de Toren - Di 29-10 & wo 30-10 @ VVV Amersfoort

Kleine avonturiers die niet bang zijn voor hoogte kunnen de Onze Lieve Vrouwtoren beklimmen tijdens een speciale kinderrondleiding. Aan de hand van spannende verhalen neemt gids Abe de kinderen en hun ouders mee naar de top van de toren. Geniet van het prachtige uitzicht en ontdek op een speelse manier de geschiedenis van deze iconische plek. Reserveren is noodzakelijk! 

Reserveer hier jouw tickets voor de kinderrondleiding.

Speuren en spelen - Bij Landgoed Schothorst en het Groene Huis

Zijn jouw kids gek op kleine kriebeldiertjes? Doe mee aan een van de leerzame speurtochten startend vanaf het Groene Huis. Ga op pad als ware detective en ga opzoek naar de verschillende paddenstoelen. Of ga op een spannende bodemdierensafari en tel het aantal miljoenpoten, kevers en andere diertjes die in de bodem leven. Zit het weer een beetje mee, dan is de enorme natuurspeeltuin ook een heerlijke plek.


© ​Frank Lucas

Aapjes kijken - bij Dierenpark Amersfoort

Dierenpark Amersfoort presenteert deze herfst de splinternieuwe Chimpanseevallei! Ontdek samen meer over het gedrag en de leefomgeving van deze slimme primaten. Ook leer je hoe je kunt helpen om deze apensoort te beschermen. Naast het nieuwe verblijf zijn er tal van andere avontuurlijke klim- en klautermogelijkheden in het park. Glijd langs de hyena’s, vaar tussen de ringstaartmaki’s of duik met de dassen onder de grond. Of sta deze herfstvakantie oog in oog met de indrukwekkende Dino's uit het Dinobos.

Bestel tickets via Dierenparkamersfoort.nl